4 vragen aan koffiekenner Jessica Tolboom

 Een aantal weken geleden heeft koffiekenner Dik Nagtegaal vertelt over zijn passie voor koffie en wat hij daarmee doet. Deze keer zal Jessica Tolboom zich introduceren en vertellen wat haar onderneming inhoud.

 

1. Wil je je kort introduceren (naam, leeftijd en hoe lang ben je al ondernemer?
Ik heet Jessica Tolboom en ik ben 29 jaar oud. Ik onderneem al mijn hele leven ;) maar mijn eerste bedrijf is in 2010 gestart.

2. Wat houdt je onderneming precies in?
Ellement coffee and events houdt zich bezig met de koffie kennis en kunde naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we in de breedste zin van het woord: door trainingen en workshops aan te bieden en daarnaast ook op locatie (beurs, evenement, bruiloft e.d.) mooie en lekkere koffie te serveren. Dit doen we zowel voor de (thuis)- barista als ondernemer.

Koffierevolutie is een blog dat speciaal voor de thuismarkt is. Hier vind je alle informatie over koffie die je nodig hebt om een betere kop koffie te zetten, of dit nu een pad, cup of versgemalen bonen koffie is.
Aan de hand van artikelen en filmpjes krijg je meteen de informatie die je nodig hebt op een laagdrempelig niveau en voor iedereen die van koffie houd.

3. Hoe ben je bij dit idee gekomen?
Bij mijn vorige baan (ook in de koffie) kon ik niet verder met het onderzoeken van mijn eindeloze interesse in koffie. Ik wilde graag trainingen gaan geven en andere een betere barista laten worden. Vanuit dat oogpunt ben ik voor mezelf begonnen. ‘Als jullie het mij niet kunnen bieden, doe ik het zelf wel’. En dat is gelukt.

4. Waar zie je je onderneming over 3 jaar?
Ik hoop dat Koffierevolutie het platform wordt dat ik voor ogen heb. Daarnaast wil ik zelf altijd blijven doorleren dus ik hoop over drie jaar meerdere plantages te hebben bezocht en meer te weten over koffie sourcing, verbouwen en branden. Educatie is wel echt mijn ding, dus ik blijf mijn kennis met andere delen. Er zijn zoveel interessante onderdelen in de koffie. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *