Hoe maak ik een perfecte cappuccino?

De Italiaanse koffievariant cappuccino is oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam is ontstaan uit een veelvoud van koffiesoorten in het Oostenrijkse Wenen. Wenen wordt ook wel de koffiehoofdstad van Europa genoemd.

Typerend aan een cappuccino is dat deze bestaat uit 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim.

Maar hoe maak ik nu een cappuccino?
Allereerst de benodigdheden
– een voorverwarmd cappuccinokopje (1,5 a 1,8 dl)
– een klein melkkannetje
– volle melk

De bereiding is als volgt:
1. Maak eerst een espresso/sterk kopje koffie

2. Warm de melk al roerende op. Zorg wel dat er voldoende lucht in de melk zit, dit om een goede schuimlaag te kunnen maken.

3. Houd het kopje met daarin de espresso een beetje schuin.

4. Schenk de geschuimde melk voorzichtig in het midden van de cremalaag van de espresso, anders breek je erdoorheen en krijg je een volledige bruine bovenkant. Blijf met de tuit zo dicht mogelijk bij de espresso.

5. Blijf doorschenken tot de kop voor de helft gevuld is. Geef daarna met de melkkan een tik op de rand van de kop en kantel de kan, zorg wel dat het melkschuim meekomt.

6. Aan de bruine cremalaag die het melkschuim omringt dankt de cappuccino zijn naam. De melkschuim mag boven het kopje uitsteken (sterker nog dat hoort).

Ik kan alleen maar zeggen, ga nu lekker genieten van je héérlijke cappuccino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *