Koffie is goed voor je!

Koffiedrinken is goed voor je gezondheid. Tal van (wetenschappelijke) onderzoeken wijzen dat uit, zie heronder een aantal interessante feiten.

1. Koffiedrinken voor het sporten bevordert je fysieke prestaties
Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat wanneer iemand een of twee kopjes koffie drinkt voor hij gaat sporten het de fysieke prestaties behoorlijk bevordert. Het is namelijk zo, de stof cafeïne (wat in koffie zit) laat je adrenalineniveau stijgen en laat daarnaast vetzuren vrij uit het vetweefsel. Wat ervoor zorgt dat je prestatie tijdens het sporten alleen maar beter wordt! Dus: drink vooral een of een paar kopjes koffie een half uurtje voordat je gaat sporten!

2. Vet verbrand je met cafeïne
Wist je dat cafeïne een natuurlijke stof is die vet verbrandt? Nou bij dezen weer wat nieuws! Cafeine stimuleert de stofwisseling, vandaar ook het vet verbranden. Cafeïne verhoogt namelijk de vetverbranding bij (te) dikke mensen met 10 procent en bij (te) dunne mensen bedraagt dat percentage 29 procent. Wanneer er langere tijd koffie wordt gedronken, zullen deze resultaten helaas wel iets afnemen.

3. Koffiedrinken verhoogt je energieniveau

Wanneer je koffiedrinkt kan dat helpen om je minder moe te voelen en tevens zorgt het ervoor dat je meer energie ervaart. Dit komt door de stof cafeïne, de stof blokkeert een remmende neurotransmitter in je hersenen met als gevolg een stimulerend effect.

4. Koffiedrinken maakt je slimmer!

Verschillende onderzoeken tonen aan dat koffiedrinken verschillende aspecten van de hersenfunctie kan verbeteren. Je moet dan denken aan het geheugen, de reactietijd, de gemoedstoestand, de waakzaamheid en de algemene cognitieve functies.

5. Koffiedrinken beschermt je lever

Wanneer men regelmatig koffie drinkt loop je volgens onderzoekers minder kans op het krijgen van een levercirrose. Levercirrose kan worden veroorzaakt door diverse ziekten die de lever aantasten.

6. Minder kans op het krijgen van Diabetes Type 2
Ook loopt men minder kans op het verkrijgen van Diabetes Type 2. Dit is echt een ernstige ziekte waar wereldwijd 300 miljoen mensen last van hebben.

7. Koffie is de grootste bron van antioxidanten
Voor veel mensen is hun dagelijkse kopje koffie een van de meest gezonde aspecten van hun voedingspatroon. In koffie zit namelijk een enorme hoeveelheid antioxidanten, die ervoor zorgen dat jij minder vatbaar bent voor allerlei vervelende ziekten. De meeste mensen krijgen dus meer antioxidanten binnen via koffie dan uit groente en fruit, hoe vreemd het ook klinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *