Koffie kan je voor veel meer gebruiken dan puur ‘alleen als een drankje’!

GEEN VIEZE GEUREN AAN JE HANDEN
Als je aan het koken bent met knoflook of vis, dan ruiken je handen een aantal uur erna nog. Met koffiebonen kun je erop vertrouwen dat de geur van je handen verdwijnt. Gewoon een paar bonen in je handen wrijven en de vrijgekomen olie lost ieder ongewenst aroma op.

KOFFIEBONEN VOOR EEN HEERLIJK FRISSE ADEM
Op zoek naar een middel voor een frisse adem? Helemaal geen probleem! Sabbel gewoon even op een koffieboon en je mond ruikt weer schoon en fris.

LEKKER OM OP TE ZITTEN
Stop een miljoen of wat bonen in een grote canvaszak en zak heerlijk onderuit – ze heten niet voor niets ‘bean bags’! Wat je je natuurlijk wel moet realiseren: van al die heerlijke bonen kun je ook ontélbare kopjes koffie zetten…

HAARD SCHOONMAKEN
Ook in een open haard, kun je je koffie kwijt. Om de haard schoon te maken sprinkel je wat koffiedrab in de haard. Zo kun je deze niet alleen makkelijker vegen, maar voorkom je ook dat roetdeeltjes de kamer in vliegen.

GEEN KATTENPIS IN JE TUIN DOOR EEN MENGSEL VAN KOFFIEDRAB EN SINAASAPPELSCHIL IN JE TUIN TE VERSPREIDEN
Ook last van de kat van de buren die in je tuin plast of poept? Probeer dan dit: maak een mengsel van koffiedrab en sinaasappelschil en verspreid dit door je tuin. Katten haten de lucht dus zullen snel ergens anders heen gaan..!

GEMALEN KOFFIE EN KOFFIEDRAB VOOR HET NEUTRALISEREN VAN GEUR
Koffie kun je prima gebruiken om geurtjes uit een koelkast of vriezer te krijgen. Vul een kom met gemalen of gebruikte koffie en laat deze ’s nachts in de koelkast of vriezer staan.

GROENE VINGERS
Als je je eigen groente teelt, doe dan wat koffiedrab bij de zaadjes voor het zaaien. De zaadjes worden zo makkelijker om te zaaien en de geur verdrijft ook nog eens nare pesticiden. Twee vliegen in één klap!

KOFFIEMAALSEL ALS VLEKKENVERWIJDERAAR
Koffiemaalsel kan gebruikt worden om ieder vlekbestendig oppervlakte te reinigen. Het heeft een licht schurende werking – en natuurlijk ook die o zo heerlijke geur.

AFVOEREN DIE PUTLUCHT IN JE GOOTSTEEN MET KOFFIEDRAB
Het afvoerputje in je keuken kan flink stinken. Om die geur weg te krijgen, gebruik je koffie. Pak een kop koffiedrab en gooi dit door het putje, terwijl je er tegelijkertijd een ketel kokend water doorheen giet. Weg is de geur!

JE PLANTJES VOLOP LATEN BLOEIEN DOOR EEN BEETJE KOFFIE IN DE AARDE TE DOEN
Om je planten te helpen bloeien, kun je een klein beetje koffie in de aarde doen. Je kunt de koffie ook toevoegen aan de compost uit keukenafval.

Zie je? Van koffie worden we niet alleen blij én gelukkig, maar ook nog eens een stuk schoner en handiger!!

Bron: http://www.coffeeplanet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *