Wat voor koffiedrinker ben jij?

De ene persoon drinkt het liefst filterkoffie, de andere een cappuccino en weer een ander drinkt het liefst een espresso. Wat interessant is dat de koffie die jij het liefst drinkt, iets zegt over wat voor persoon jij bent.
 
Psycholoog Ramani Durvasula bestudeerde koffieliefhebbers en keek daarbij naar de verschillende persoonlijkheden en eigenschappen van de deelnemers.
 

Soort Koffie Eigenschappen koffiedrinker
Zwarte koffiedrinkers Zijn direct, recht door zee en houden van eenvoud. Dit zijn mensen die zich niet op de voorgrond plaatsen, af en toe wat humeurig zijn en niet te veel veranderingen wensen. Wel zijn dit de meest efficiiente werkers.
Koffie verkeerddrinkers Deze mensen zijn enorm goed in het vermaken van andere mensen, maar plaatsen zichzelf daardoor wel op de achtergrond. Wel kunnen deze mensen wat neuritische trekken vertonen en denken ze vaak in korte termijnen.
 
Cappuccinodrinkers Deze personen zijn veeleisend, obsessief, perfectionistisch en hebben graag de touwtjes in handen. Wel zijn deze personen gevoelig/emotioneel en bewust van hun gezondheid.
Andere soorten koffiedrinkers De mensen die juist iets anders bestellen dan de gemiddelde koffiedrinker; bijvoorbeeld een zoete koffie of een ijskoffie, worden vaak gezien als trendsetters. Ze zijn vaak jong, creatief, sociaal en soms een tikkeltje roekeloos.
Caffeine vrije koffiedrinkers Deze mensen zijn controlerend en houden zich bezig met details.
Oploskoffiedrinkers Dit zijn mensen die vaak uitstelgedrag vertonen, maar hebben daarentegen wel een ontspannen houding.
   

Wat voor een koffiedrinker ben jij? En kun je je vinden in de eigenschappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *