Wat wordt er meer gedronken; koffie of thee?

Hoe normaal is het niet voor ons om de dag te beginnen met koffie of thee? Het is bijna universeel. Niet alleen beginnen we onze dag met een warme drank als koffie of thee, veel mensen consumeren warme dranken gedurende de hele dag. Dit geeft aanleiding tot een vraag die een punt van discussie is geweest tussen koffie en thee drinkers: van welke groep zijn de meesten?

Koffie en thee consumptie wereldwijd
Het is moeilijk om een exact aantal koffie versus theedrinkers in de wereld te geven. Er zijn een aantal statistieken die we kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld, wereldwijde koffieproductie is ongeveer 8,5 miljoen ton per jaar, vergeleken met 4,7 miljoen ton thee. Koffie is de duidelijke winnaar in termen van ruwe productie. Echter, onderzoek merkt op dat er slechts 2 gram thee nodig is om een kopje thee te maken, terwijl er 10 gram koffie nodig is voor een kopje koffie.

Onderzoek beweert ook dat het aantal kopjes thee verbruik versus koffie: 3 tot 1 betreft. Echter, uit dit volume blijkt niet direct een groter aantal drinkers. Thee wordt in veel Oost-Europese landen naast dagelijkse drank ook gebruikt voor religieuze en medische doeleinden. Deze extra toepassingen kunnen de consumptie verhogen, zonder noodzakelijkerwijs het verhogen van het totale aantal drinkers.

Noord-Amerika, Europa, Azië
De aantallen worden duidelijker als we kijken naar specifieke regio’s. Bijvoorbeeld, koffiedrinkers in de Verenigde Staten overtreffen hun theedrinkende tegenhangers met 3 staat tot 1. In Canada prefereert (57,7%) koffie boven thee (42,3%), net als in Mexico (89,7% versus 10,3%) en dit geldt ook voor de meeste inwoners van Zuid-Amerika.

In Europa wordt ook meer koffie dan thee gedronken, maar niet in zulke grote aantallen. Spanje leidt het Middellandse-Zeegebied met een voorkeur voor een kopje koffie boven thee met 86%. Toch, dat is niets in vergelijking met de Scandinavische regio, waarbij mensen een voorkeur voor koffie hebben van bijna 90% (Noorwegen, Zweden en Finland).

Azië presenteert daarentegen hele andere getallen. Bijvoorbeeld, Rusland geeft de voorkeur aan thee met een percentage van 77,5%. Van de Chinese consumenten zijn 99% theedrinkers terwijl India komt op 89% theedrinkers. De twee uitzonderingen in Azië lijken Thailand en de Filippijnen te zijn; zij drinker liever koffie met een percentage van 76,6% en 94,7% respectievelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *